Ελληνικό – Ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (2006-2012)

 

Επισημαίνουμε τα σημαντικότερα καθώς στον συγκεκριμένο ιστότοπο αναπτύχθηκαν παρα πολλες εφαρμογές και καινοτομίες.

Παραμετροποιήσιμο chat με πολύ λιγότερα requests και ανάγκες –  swaps –   από τα κοινά chat που κυκλοφορούν,  καθώς το chat (στυλ facebook)  ειναι κάτι πολύ δύσκολο για κάθε server να αντέξει, καθώς απαιτεί παρα πολλούς πόρους με δεδομένο ότι βρίσκονται χιλιάδες χρήστες online. Από τους πρώτους φέραμε στην Ελλάδα chat που ενσωματώνει  διάφορες λειτουργίες όπως και share screen, share files, όπως και βιντεοκλήση, αρκετά έτη πριν το facebook τα συμπεριλάβει στον ιστότοπό του.

Παγκόσμια καινοτομία – Υour network  – Πρώτοι το αναπτύξαμε σε συνεργασία με εταιρεία από το εξωτερικό. Σε κάθε προφίλ να παρουσιάζεται ο αριθμός των φίλων, αλλα και των φίλων των φίλων, όπου και ονομάζεται YOUR NETWORK
Αρχαία Ελληνικά – Πρώτοι φέραμε τα αρχαία Ελληνικά σε Ελληνικό κοινωνικό δίκτυο, 3-4 χρόνια μετά, δανείστήκε το facebook το project μας ,  Σε αυτό το project ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που μας βοήθησαν για τις μετατροπές κάθε λέξης, όπου συμπεριλάμβανε κυρίως λέξεις από την Αχαϊκή διάλεκτο.  –   ξεχώριζε το ” Μου αρέσει ” σε “ἀρέσκοι μοι” 
Σελίδα με βίντεο   Μέσα από τη σελίδα των βίντεο μπορούσες να παρακολουθήσεις όλα τα βίντεο του youtube μέσω api αλλα και να τα κάνεις download σε διάφορες μορφές , Το σημαντικότερο….. σε υψηλότερη ανάλυση και σε λιγότερα mb , κάτι για την εποχή ήταν μια Ελληνική παγκόσμια καινοτομία που ΄ανοιξε τον δρόμο στους προγρααμματιστές του Youtube να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους !! κάτι που σήμαινε αμέτρητα χρήματα καθώς θα εξοικονομούσε πάρα πολλους πόρους, καθώς ο όγκος των βίντεο θα ήταν πολύ μικρότερος. Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες που συνεργάστηκαν μαζί μας απο 4 χώρες. Ισλανδία, Βιετνάμ, Τσεχία, Βουλγαρία.
Παγκόσμια πρωτοπορία !  
Το όνομά του:  Νομοσχέδια για τη Βουλή των Ελλήνων.
Ήταν ενα παρα πολύ καινοτόμο και επαναστατικό project όπου και άνοιξε τον δρόμο σε πιθανόν μελλοντική χρήση του σε πολιτικό επίπεδο και επίσημα, αναδυκνύοντας την πραγματική διάσταση της δημοκρατίας πολιτικά μέσω του διαδικτύου. Φυσικά στον συγκεκριμένο ιστότοπο είχε πιο ανεπίσημη μορφή, αλλα το ενδεχόμενο επίσημης μορφής του πολιτικού σκηνικού,  πολύ πιθανόν κάπως έτσι να μοιάζει μελλοντικά.
Ανέδειξε την παιδεία και τον πολιτισμό, καθώς γινόντουσαν σπουδαίες αναρτήσεις-νομοσχέδια, είτε μεταβιβαζόντουσαν νομοσχέδια που περνούσαν από την βουλή των Ελλήνων,  όπου οι χρήστες ψηφίζαν κατα ή υπέρ, τα καλύτερα νομοσχέδια με τους περισσότερους ψήφους προοριζόντουσαν προς αποστολή στην βουλή ή σε συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.
Προηγμένες τεχνολογίες στη δομή των αρχείων. 
Με την τεχνολογία dns round robin , η πρώτη Ελληνική σελίδα που χρησιμοποίησε εν Ελλάδι την τεχνολογία αυτή, αλλα και παγκοσμίως ελάχιστες σελίδες όπως και το facebook, κάτι που απαιτείται σε σελίδες κοινωνικού δικτύου καθώς οι απαιτήσεις είναι τελείως διαφορετικές και πιο απαιτητικές από τις απλές σελίδες και τα eshop. Με μπροστινό firewall και πίσω πολλαπλοί server με βάση το dns σκορπούσαν τις επικοινωνίες , και φυσικά σε διαφορετικούς και ανεξάρτητους server όλα τα αρχεία των χρηστών, αλλα και ανεξάρτητοι server για την database. ” στιγμιαία ” backup και γενικότερες προστασίες sourceguardian για προστασία php αρχείων, προστασίες για DDOS attack , ειδικές-custom παραμετροποιήσεις μέσω cdn και δεκάδες server όπου και στήριζαν τους σχεδόν 300.000+ χρήστες που έφτασε να υποστηρίζει το Ελληνικό.
TIMELINE
Μια καινοτομία που εφαρμόσαμε πριν το 2010 που αργότερα εφάρμοσε και το facebook , για την τότε εποχή αλλα ακόμη και σήμερα ειναι μια χρήσιμα, αρεστή εφαρμογή.
και πολλά ακόμη..